Idrott för unga

Charlotte Kalla laddar för VM i skidor i Seefeld 2019

Charlotte Kalla har redan haft en ganska lång och framgångsrik skidkarriär. Hon har vunnit mycket och bland annat tagit medaljer i olympiska spel, till exempel i OS i Vancouver år 2010 och i Sochi år 2014. Men hon är fortfarande hungrig efter nya framgångar och flera medaljer.

Charlotte Kalla laddar på för fullt inför skid – VM som år 2019 avgörs i den lilla orten Seefeld. Hon tränar för fullt inför Skid – VM och hon laddar upp i en liten ort i italien som heter Seiser Alm.

Hård träning i bergen

Platsen är speciell för Charlotte Kalla eftersom hon ofta brukar ladda upp just där inför de många stora mästerskap som hon har deltagit i genom årens lopp. Under säsongen 2018 / 2019 så har Kallas form sviktat en aning och hon har blivit utmanad om förstaplatsen i det svenska skidlandslaget av den unga nya talangen Ebba Andersson. Kalla kämpar dock på och kör med samma slags upplägg i träningen som hon brukar göra. Hon vet med sig att det upplägg som hon har haft inför andra mästerskap har fungerat, så därför vill hon inte ändra på ett vinnande koncept.

en del av det konceptet är att träna på hög höjd. Tränar man på hög höjd så vänjer sig kroppen vid andra förhållanden och omständigheter vilket är en fördel, särskilt i konditionssporter som skidåkning. På hög höjd är luften tunnare och man får anstränga sig hårdare för att ta sig framåt i skidspåret.

Mediokra resultat i januari

Kallas uppladdning kanske kan vända på hennes något negativa trend i vinter. Den annars så starka skidåkerskan slutade på en lite blygsam sjätteplats i en tävling i Otepää i januari. I Ulricehamn, som ligger ganska långt söderut i Sverige ungefär mellan Jönköping och Borås, slutade hon på en trettondeplats vilket var en ganska stor besvikelse för henne. Den som har tittat på en intervju med Charlotte Kalla efter en tävling vet att hon kan bli ganska tjurig när det inte går som hon vill riktigt. Det syns i ögonen och i hela ansiktet när hon inte är riktigt nöjd och hon lyckas inte alltid hålla masken. Men det är samtidigt härligt att beskåda för det visar ju att hon inte har några som helst problem med motivationen när hon inte är nöjd.

Charlotte Kalla försöker ganska akut att hitta formen inför mästerskapet. Kanske letar du också akut efter något, till exempel pengar. Om du behöver pengar snabbt så kanske sajten Lånakuten.com kan vara en lösning för just dig. Där kan du på ganska kort tid å besked om du kan få ett nytt lån som kan täcka akuta utgifter för till exempel ett trasigt tak eller en oväntat dyr bilreparation.

Charlotte Kallas form är svår att känna av just nu, säger hon själv. Men hon försöker tro på vad hon gör och hitta ett lugn i träningen samt behålla fokuset. Hon njuter av tiden i den fridfulla italienska byn Seiser Alm och av lugnet före det stora mästerskapet i Seefeld.