Idrott för unga

Idrott i skolan

Det är viktigt att barnen får röra på sig i skolan, menar experter. Det finns flera fördelar med detta men den absolut viktigaste är nog eftersom det hjälper barnen att lära sig enklare. Man kan dock inte bara tro att lite motion gör dem smartare. Det är inte så det fungerar. Som tur är finns det barn som inte gillar att röra på sig och fortfarande är väldigt smarta. Men för att barnen ska må så bra som möjligt är det viktigt att de rör på sig. Det handlar idag om två sockerbovar i dagens samhälle, nämligen läsk och godis.

Läsk och godis kopplas till fetma

Det är viktigt att barn rör på sig men också att de inte överkonsumerar läsk och godis. Det är nämligen så att de två komponenterna är de vanligaste orsakerna till fetma och övervikt bland barn. Därför är det viktigt att barnen inte får tillgång till detta i skolan. Dessutom kan barn bli överaktiva om de får i sig för mycket socker samtidigt som det är dåligt för tänderna att äta för mycket socker. Man kan byta ut sockrad läsk mot sockerfri läsk, men då får man massa sötningsmedel i produkterna istället och det är lika dåligt för kroppen som socker egentligen. Det sägs att aspartam, den vanligaste formen av sötningsmedel, kan leda till depression.

Idrott i skolan

Många förespråkar fler idrottstimmar i skolan så att barn kan får röra på sig mellan lektionerna. Detta kan dock vara ett problem om det är så att barnen har många sporter utanför skoltid och därmed att de inte har ordentligt med tid för återhämtning. Återhämtning sägs nämligen vara lika viktigt som själva motionen.