Idrott för unga

Rätt mat och motion för dina små

Att ge sina barn det bästa kan vara lättare sagt än gjort. Det finns många råd och rekommendationer för dagens föräldrar och det kan vara svårt att veta vad som egentligen är sant eller falskt. Dessutom fungerar inte alla barn på samma sätt, och därför kan vissa metoder och tekniker passa perfekt på vissa barn men inte alls på andra.

Hur man väljer rätt mat till sina barn

Laga mat med kärlek. Tänk på att det är enklare att skapa beteenden när man är liten och därför kanske det är smart att inte låta barnen äta godis till exempel mer än en gång i veckan. Att låta barnen hushålla med sin egen veckopeng kan vara smart om man gett dem utbildning om vad som är bra eller dåligt för dem. Man vill ju inte att allt ska gå åt till godis och/eller snabbmat. Man kan därför aktivt jobba med att lära barnen om näring och liknande. Det är bra att ta med dem till affären när du ska handla så att de får en chans att följa med och lära sig nya saker.

Rätt motion för barnen kan vara en svår uppgift

När det kommer till att hitta vilken motion som fungerar för just ditt barn så är det helt enkelt att prova sig fram. Barn tycker ofta att det är kul att röra på sig om det innebär att man gör något som man gillar. Beroende på vilken ålder barnet är i så kan man anpassa motionen. Ibland så räcker det med promenader, cykla eller simma. Men i vissa fall kan det vara bättre om man faktiskt utsätter barnen för lite tyngre sporter, kanske till och med en lagsport. Det är även viktigt för barnen att lära sig umgås med andra barn. För att de ska kunna bli sociala individer så finns det fördelar om de har fått träna på att vara med i olika sociala sammanhang redan sedan tidig ålder. Man ska dock inte tvinga barnen till att göra något som de inte vill. Om ditt barn inte gillar någon av de mest vanliga sporterna så kanske man ska prova något mer exotiskt som karate eller judo. Det finns många organisationer runt om i landet som erbjuder detta.