Idrott för unga

Udda idrotter att prova på

Är du en rastlös person som ofta vankar av och an då du inte klarar av att sitta still? Älskar du att prova nya saker som hela tiden håller dig igång? I så fall kanske det är dags att du ger dig in i en lite annorlunda del av idrottens värld.

Många förknippar idrott med bollsporter som fotboll och handboll, vintersporter som slalom och längdåkning eller motorsporter som speedway eller formel 1. Det är sporter som är populära och som kan utövas för dem som är intresserade (med undantag för formel 1). Men är du en person som tycker att de här sporterna börjar bli uttjatade? Du får liksom ingen stimulans av att se 22 spelare jaga en boll eller en speedwaymotorcykel som bara kör runt och runt på en grusbana. Då ska du se till att läsa vidare i denna artikel så du kan få lite ny inspiration. Men du känner trots allt att det är härligt att få svettas lite då och då och känna att man lever, för att sedan ta en riktigt skön dusch och applicera en fräsch parfym för herr innan man fortsätter med vardagen.

 

Udda idrotter

Idrottens värld är betydligt bredare än bollsport, vintersport och motorsport. Det finns i stort sett oändligt med idrotter som du skulle älska, men som inte har slagit igenom där du bor. Därför ska du nu få lite hjälp på traven för att hitta en udda sport som du kanske kan börja med. Du kanske till och med kan arrangera en tävling för att få upp intresset.

  • Cheese rolling. Detta är en tävling som arrangeras i England varje år, och den går ut på att man rullar en ost ner för en backe. Därefter ska de tävlande springa ner för backen och jaga osten. Då osten kommer upp i en otrolig hastighet har man dock valt att byta ut den mot en replika i skum på senare år för att minska skaderisken för åskådare. En underhållande sport att titta på och kanske är det din nya hobby? Observera att skaderisken är hög inom denna sport och försiktighet bör vidtas.
  • Kärringkånk. Detta är en sport som är precis vad det låter som. Man ska bära på en kvinna (kärring) genom svår terräng, hinder och vattengravar. Sporten har sitt ursprung i Finland och det genomförs till och med ett världsmästerskap varje år. Vinnaren av detta VM får ett väldigt annorlunda pris, nämligen kvinnans vikt… i öl. Så gillar du att idrotta och även har en förkärlek för öl, så kanske detta är sporten du ska rikta in dig på framöver.

Det finns även många andra unika, udda och allmänt konstiga sporter som du kan prova på. Gör en snabb googling så kan du utan problem hitta någon idrott att stilla din rastlösa själ med.