Idrott för gamla

Det är viktigt att gamla rör på sig ordentligt

Att man som gammal kan bli lite mör och skör är inget ovanligt. Det som sätter förutsättningarna är dock om man har varit aktiv och stark som ung, menar forskare. Det är viktigt att man är aktiv, motionerar regelbundet och att man är noggrann med vad man stoppar i sig.

Mindful-äldre, den gamla generationen som kallas den nya

Nu har det blivit viktigt för äldre att ta hand om sig. Generationer som inte växte upp som så himla aktiva och hälsosamma menar att det nu har kommit till dem på senare dagar. Det finns numera ett uttryck för detta och det kallas för Mindful-äldre och är en trend som verkar vara här för att stanna. Det som är speciellt med dessa är att generationen har nått en ålder som närmar sig 100 år.

Att röra på sig håller en ung och frisk längre

Genom att gå en promenad eller cykla en runda en gång om dagen, kan man göra stor skillnad för sig själv. Speciellt om man börjar komma till åren. Det är då viktigt att komma ihåg att vardagsmotion kan komma i vilka former som helst. Det enda som spelar någon roll är om man gör det regelbundet eller inte. Man behöver inte gå en promenad varje dag, det är viktigt att man varierar sig i sin motion. Man kan också försöka hålla kroppen frisk genom att gå och prova nya former av motion lite då och då om man känner för det.