Idrott för gamla

Gamla tränar tillsammans för att leva längre och bättre

För den som känner att man blivit äldre, kanske lite segare och trött så finns det ibland en risk att man slutar träna och stannar hemma istället. Det är dock inte något som är bra för kroppen. Man måste röra på sig för att må bra och det är en viktig del i livet för den som vill leva ett långt och hälsosamt liv.

Träna i grupp för att känna gemenskap och glädje

Få ett gott skratt med dina vänner eller familjemedlemmar genom att träna i grupp. En organisation som är riktigt bra på att sätta ihop pass som passar olika åldersgruppen är Friskis & Svettis som har en speciell falang för de äldre. Man kan själv välja vilken nivå man vill lägga sig på eller om man vill ta det lite mer lugnt någon dag. De här passen är anpassade för att passa så många som möjligt och inte vara på något sätt skadligt för ömma kroppsdelar. Man kan enkelt kolla vilka pass som går på en anläggning i närheten av där man själv bor- det finns många anläggningar runtom i landet och man kan fråga när man är på plats om det är så att man har några frågor eller funderingar om mat, motion, hälsa och kost.

Kom ihåg att stretcha efteråt

Det är jätteviktigt att man kommer ihåg att stretcha efter ett träningspass. Man kan antingen gå på ett pass på någon träningsanläggning, träffa en sjukgymnast eller kanske bara göra lite övningar själv på en yogamatta. Det är ett moment som en hel del missar och det kan vara skadligt för musklerna om man inte riktigt mjukar upp dem efteråt. Det är nämligen så att om man tränat hårt så samlas det mycket mjölksyra i musklerna och det kan leda till jobbig träningsvärk efteråt.

Sätt upp ett schema för att komma igång

Om det är så att man nyligen bestämt sig för att börja träna så kan det vara svårt att komma in i nya rutiner. Sätt därför upp ett schema för din träning och försök hålla dig till det. Ställ inte för höga krav på dig själv i början, det ska fortfarande vara kul att träna! Så var snäll mot dig själv.