Idrott för gamla

Tips och trix som gör att idrotten går enklare

När man blir äldre så finns det en risk att man slutar röra på sig lika mycket och regelbundet som man gjort förr. Det är extremt viktigt att komma ihåg att motionera om man vill leva ett långt och hälsosamt liv. Nedan följer några tips och trix till dig som har svårt att komma igång med träningen på ålderns höst.

Gå promenader dagligen

Det är superviktigt att man går ut och får frisk luft. En liten promenad om dagen räcker gott och väl som en bra början för ett hälsosamt liv. Kom ihåg att det kan bli svårare och svårare att gå desto äldre man blir så en käpp eller rullator kanske är bra alternativ att ha med sig om man känner att det börjar bli svårt.

Köp en elcykel

Cykla är otroligt enkelt och något man kan fortsätta med även när man blir äldre. Det kan dock bli svårt att cykla upp för tunga backar eller i motvind. Men nu behöver man inte misströsta längre eftersom det finns otroligt coola elcyklar som drivs av en liten motor och har ett batteri på pakethållaren. Man kan köpa elcyklar på nätet och få frakt direkt hem till huset. Om man inte är van vid detta sättet att handla är det kanske dock enklare att åka in till en cykelhandlare och få hjälp. Man kanske också bör provcykla en innan man köper en. De kan vara ganska dyra och det beror mest på batteriet. Det är viktigt att alltid komma ihåg att ta med sig batteriet eftersom det är ganska höga stöldrisker på dem.

Skaffa ett hemmagym

Om man har lust kan man installera ett hemmagym i huset eller lägenheten. Det är inte tillräckligt att bara gå ut och gå promenader eller cykla, man måste se till att musklerna får arbeta lite också. Om man installerar ett hemmagym kan man träna i princip när man känner för det. Men det kan också vara ett bra alternativ att skaffa ett gymkort så att man får komma ut och träffa andra också. Inte bara sitta hemma och glo på TV eller träna, det är även viktigt att man får den sociala biten också.

Stå upp hellre än att sitta ner

Om man står upp så ökar blodcirkulationen och det har många riktigt bra effekter på kroppen. Dels så får man mer energi, man förbränner fett och man jobbar med fler muskler. Det kan kännas svårt att kanske vänja sig vid detta. Och om man vill titta på TV så kanske det är mer bekvämt att sitta ner, men försök att stå upp när du talar i telefon eller kanske när du gör andra liknande saker.